ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Post Top Ad

Sep 8, 2023

Ο Πρωθυπουργός είναι πλέον κάτοχος του ρεκόρ καταστροφών της χώρας

 


 

 Επί πρωθυπουργίας Κυριάκου Μητσοτάκη κάηκε η Ελλάδα από τις πυρκαγιές και τώρα πνίγεται από τις πλημμύρες!

Ελάχιστες μέρες μετά την έναρξη της δεύτερης πρωθυπουργικής θητείας, στις 17 Ιουλίου 2023 ξεκίνησαν οι δασικές πυρκαγιές, οι οποίες προκάλεσαν τεράστιες καταστροφές από τη μία άκρη της Ελλάδας έως την άλλη. Οι φωτιές, μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου 2023, είχαν μετατρέψει σε στάχτη πάνω από 1.700.000 στρέμματα δασικών εκτάσεων και προκάλεσαν τον θάνατο 28 ανθρώπων και χιλιάδων ζώων.

Σύμφωνα με την ανάλυση δεδομένων του Ευρωπαϊκού Συστήματος Πληροφόρησης για Δασικές Πυρκαγιές, το 2023 η Ελλάδα καταγράφει νέα αρνητικά ρεκόρ αναφορικά με τα πύρινα μέτωπα, σε σχέση με άλλες μεσογειακές χώρες που αντιμετωπίζουν εξίσου δύσκολες κλιματολογικές συνθήκες. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η καμένη έκταση στον νομό Έβρου αποτελεί τη μεγαλύτερη καταστροφή στην Ευρώπη από τότε που υπάρχει καταγραφή δεδομένων!

Σύμφωνα επίσης με το Bloomberg, οι ζημιές που προκάλεσαν οι πυρκαγιές εκτιμάται ότι φτάνουν τα 1,66 δισεκατομμύρια Ευρώ (Βλέπε: https://www.in.gr/2023/09/04/economy/pyrkagies-ellada-tha-plirosei-ton-pio-vary-logariasmo-sta-166-dis-kostos/).

Μετά τις καταστροφές που υπέστη η χώρα εξαιτίας των πυρκαγιών, δεν πρόλαβαν να πάρουν ανάσα οι πολίτες της και από τις 5 Σεπτεμβρίου 2023, ξεκίνησαν οι καταστροφικές πλημμύρες!

Πολύωρες και ισχυρές βροχοπτώσεις πλημμύρισαν πολλές περιοχές της χώρας με επίκεντρο την Θεσσαλία και τις όμορες περιοχές.

Η φονική κακοκαιρία έχει επεκταθεί και αλλού, όπως στην Αττική, στη Στερεά Ελλάδα, στη βόρεια Εύβοια, στις Σποράδες και στην Πελοπόννησο.

Ιδιαίτερης έντασης ήταν οι βροχοπτώσεις στον νομό Μαγνησίας. Αποτελεί ρεκόρ των τελευταίων δεκαετιών το ημερήσιο ύψος βροχής στη Ζαγορά του Πήλιου, όπου έφτασε τα 744 mm, γεγονός που αντιστοιχεί σε 744 τόνους νερού ανά επιφάνεια ενός στρέμματος εδάφους της περιοχής!

Τα ποτάμια του νερού κατέβασαν από το βουνό κορμούς δένδρων, κλαδιά, φερτά υλικά και τόνους λάσπης, παρασέρνοντας στο διάβα τους ό,τι συναντούσαν και μπορούσε να μετακινηθεί! Από την ορμή του χειμάρρου κατέρρευσε και εξαφανίστηκε μέσα στα λασπόνερα ακόμα και μεταλλική γέφυρα στο κέντρο της πόλης του Βόλου.

Οι δρόμοι γίναν αδιάβατοι, τα σπίτια και τα καταστήματα πλημμύρισαν, εκατοντάδες οδηγοί εγκλωβίστηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους, ενώ άλλοι τα εγκατέλειψαν στο έλεος των φουσκωμένων χειμάρρων, οι οποίοι τα παρέσυραν σε πολλές περιπτώσεις έως και τη θάλασσα!

Πολλά χωριά έχουν αποκλειστεί. Η κυκλοφορία σε πολλές περιοχές έχει διακοπεί. Τα δρομολόγια των λεωφορείων έχουν ακυρωθεί. Το ίδιο συνέβη και με δρομολόγια των τρένων, στη σιδηροδρομική γραμμή Λάρισα - Βόλος - Λάρισα.

Πόλεις και χωριά δεν είχαν ηλεκτρικό ρεύμα και κατά συνέπεια και πόσιμο νερό, αφού δεν λειτουργούσαν οι αντλίες. Η κατάσταση είναι τραγική, οι δημόσιες και οι δημοτικές Υπηρεσίες στην πόλη του Βόλου και άλλες περιοχές της Μαγνησίας παρέμειναν κλειστές.

Στο νοσοκομείο του Βόλου έχει μπει το νερό στο μηχανοστάσιο, ενώ η στάθμη του έφτασε πάνω από 1,5 μέτρο μέσα σε ορισμένα ξενοδοχεία, στα οποία έχουν εγκλωβιστεί τουρίστες με κομμένα τηλέφωνα και ηλεκτρικό ρεύμα, όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας.

Στην Αθήνα υπερχείλισε ο Ιλισός, φούσκωσε ο Κηφισός, πλημμύρισαν δρόμοι και κτίρια. Διακόπηκε η κυκλοφορία σε κεντρικές οδικές αρτηρίες, ενώ κλειστός είναι και ο σταθμός του μετρό στον Ευαγγελισμό λόγω εισροής υδάτων.

Ήδη υπάρχουν έντεκα νεκροί από τις πλημμύρες.

Οι παράλυτες κομματικές κυβερνήσεις κατάντησαν ανίκανο τον κρατικό μηχανισμό, ο οποίος πλέον έφτασε στην κατάντια να μην μπορεί να αντιμετωπίσει άμεσα οποιοδήποτε καιρικό φαινόμενο, είτε αυτό είναι ήπιο είτε είναι μεγάλης έντασης.

Οι μηχανισμοί Πολιτικής Άμυνας και Προστασίας απεδείχθησαν εντελώς αναποτελεσματικοί στην πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγιών και πλημμυρών και ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αντί να παραιτηθεί, βρίσκεται ακόμη στη θέση του. Και όχι μόνο αυτό, αλλά, ενώ η χώρα καιγόταν, βρήκε το «κουράγιο» να αστειευτεί μέσα στην αίθουσα της Βουλής λέγοντας ότι «μικρός έτρωγε το φαγητό του και γι’ αυτό έγινε δύο μέτρα ψηλός»
 
 

 

 Το καθεστώς, με όλες τις τεχνικές και τις δυνατότητές του, έχει μετασχηματισθεί σε ένα ολοκληρωτικό τέρας, το οποίο επιβάλλεται στους Έλληνες Πολίτες και τους έχει μετατρέπει σε στιγμιαίους ψηφοδότες υπηκόους, χωρίς καμία συμμετοχή στις αποφάσεις, στις επιλογές και στη χάραξη και εφαρμογή της πολιτικής πρακτικής.

Αυτό το τέρας φροντίζει μόνο τα δικά του παιδιά και υπηρετεί μόνο τα συμφέροντα των ανάλγητων και αχόρταγων τραπεζιτών.

Καθώς η μέγγενη των φυσικών καταστροφών σφίγγει όλο και περισσότερο γύρω από τον λαιμό του Ελληνικού λαού, οι διαθέσιμες εναλλακτικές ολοένα λιγοστεύουν και καταλήγουν υποχρεωτικά στον μονόδρομο της ένωσης των ανθρώπων, μακριά από τα κόμματα που τους διχάζουν και τους κρατούν απομονωμένους. Είναι, δηλαδή, επιτακτική η ανάγκη ανάληψης της διαχείρισης της χώρας από τον έναν και μοναδικό πολιτικό φορέα του Έθνους, την «Ελλήνων Συνέλευσις», η οποία είναι η μόνη που εγγυάται την ασφάλεια της χώρας.

 

Του Ιακώβου Πέτρου

 

ΠΗΓΗ; https://esykentrikismakedonia


 

 

 

No comments:

Post a Comment


Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 6ΟΟ:
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΗΣ;


Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ:



ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ⬇️


Pinterest

follow ΑΙΟΛΙΔΑ on Pinterest



Ακολουθήστε μας στο TikTok

@Ai0lida TikTok @Ai0lida

Post Top Ad

ΣΕΛΙΔΕΣ