ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Post Top Ad

Jan 26, 2022

Ουκρανία, τέλος - Τ.Μπάιντεν: Η Ρωσία θα αλλάξει τον κόσμο - Προχωρά στην μεγαλύτερη εισβολή από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο!

 Στην τρομαχτική παραδοχή πως η “Ρωσία θα προχωρήσει στην μεγαλύτερη εισβολή από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο γεγονός που θα αλλάξει τον κόσμο, προχώρησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τ. Μπάιντεν.


 

Η είδηση από μόνη της προκαλεί σοκ και δέος καθώς νωρίτερα η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δεν άφησε περιθώρια παρερμηνείας: Tόνισε πως η Ρωσική εισβολή είναι προ των πυλών!

Δεν είναι καθόλου τυχαίο, πως οι στενοί σύμμαχοι των ΗΠΑ, Αυστραλία, Βρετανία, Καναδάς, Ιαπωνία έχουν αρχίσει να αποχωρούν από την Ουκρανία.

 

Κατέρρευσε η αμερικανική αποτροπή…

Στην δήλωση του ο Τ. Μπάιντεν φαίνεται να παρέδωσε τα όπλα καθώς είναι πασιφανές πως θεωρεί δεδομένη και αναπόφευκτη την ρωσική εισβολή. Aυτό είπε δευτερόλεπτα πριν και ο Λευκός Οίκος.

Επίσης ο Τ. Μπάιντεν φάνηκε να μην επιθυμεί να ρισκάρει περαιτέρω καθώς έβαλε τέλος σε κάθε σενάριο αποστολής αμερικανικών δυνάμεων μέσα στην Ουκρανία.

Άλλωστε τι δυνάμεις να έστελνε αν η Ρωσία- κατά τα λεγόμενα του- προετοιμάζει μια… ιστορικών διαστάσεων επίθεση;

Απ’ ότι φαίνεται, οι Αμερικανοί θα περιοριστούν στην υποστήριξη ανταρτοπολέμου και στην επιβολή κυρώσεων. Η αποτροπή της Ρωσίας έχει καταρρεύσει προ πολλού.

Το θέμα είναι πλέον “τι μορφή θα έχει η Ουκρανία”;

Γιατί η φράση “θα αλλάξει ο κόσμος” προϊδεάζει για πολύ άσχημες καταστάσεις…

  

Λευκός Οίκος: Επικείμενη ρωσική εισβολή

 

Νωρίτερα, ο Λευκός Οίκος τόνισε πως η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία “παραμένει επικείμενη”.

“Δεν μπορούμε να κάνουμε πρόβλεψη. Δεν γνωρίζουμε τι έχει αποφασίσει ο Β.Πούτιν. Η Ρωσία μπορεί να εισβάλει οποιαδήποτε στιγμή”

 

Αξιωματούχος της κυβέρνησης Μπάιντεν είπε στο CNN ότι “δεν έχει υπάρξει καμία αλλαγή από εκεί που ήμασταν την προηγούμενη εβδομάδα. Η Ρωσία μπορεί να εισβάλει οποιαδήποτε στιγμή”.

Παράλληλα, ο Λευκός Οίκος ενημερώνει την ηγεσία του Κογκρέσου και το προσωπικό της Βουλής.

Συγκεκριμένα, ο Λευκός Οίκος έστειλε βοηθούς στο Καπιτώλιο για να πραγματοποιηθούν δύο απόρρητες ενημερώσεις σχετικά με την κρίση στην Ουκρανία. Θα ενημερωθεί η ηγεσία της Βουλής και της Γερουσίας και το προσωπικό της επιτροπής, σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι.

Από την πλευρά του, ο Αρχηγός του Γραφείου Εθνικής Ασφαλείας της Πολωνίας τόνισε:

 

“Μετά από όλες αυτές τις συνομιλίες, τις επαφές σε τρία επίπεδα, Ρωσία-ΗΠΑ, Ρωσία-ΝΑΤΟ και Ρωσία-OSCE, δεν παρατηρούμε κανένα σημάδι από την Ρωσία που να μας οδηγεί στο συμπέρασμα πως θα υπάρξει αποκλιμάκωση”!

 

 Βρετανία: Η Ρωσία μπορεί να έχει στείλει ήδη δυνάμεις στην Αν. Ουκρανία

 

Στην αποκάλυψη πως “η Ρωσία μπορεί να έχει στείλει δυνάμεις στην Ουκρανία που θα βοηθήσουν με την εισβολή” προχώρησε ο Βρετανός Υπουργός ΆμυναςBen Wallace.

Είπε συγκεκριμένα:

“Υπάρχουν άτομα ήδη στην Ουκρανία που συνδέονται με το ρωσικό κράτος με τρόπους μη-συμβατικούς και αυτό είναι αιτία ανησυχίας

Γινόμαστε αποδέκτες ενός σημαντικού αριθμού ατόμων που συνεργάζονται με τον ρωσικό Στρατό και τις δυνάμεις επιχειρήσεων που βρίσκονται στην Ουκρανία”.

Πάντως αυτό είχε συμβεί και το 2014. Στην περιοχή δρούσαν ομάδες Spetsnaz και δυνάμεις της GRU που προετοίμαζαν την εισβολή.

 Pin on Operators

 

Aποχωρεί ο Καναδάς – Παίρνει μέτρα η Ινδία

 

Η πρεσβεία της Ινδίας στην Ουκρανία ζήτησε από τους πολίτες της να εγγραφούν σε μία φόρμα με σκοπό να μπορούν να λάβουν πληροφορίες με ένα γρήγορο τρόπο.

Παράλληλα η κυβέρνηση του Καναδά αποσύρει τα μέλη των οικογενειών του διπλωματικού προσωπικού από την Ουκρανία.

Η ασφάλεια και η προστασία του προσωπικού μας και των οικογενειών τους αποτελεί για εμάς κορυφαία προτεραιότητα” ανέφερε η ανακοίνωση.

 

πηγη: https://warnews247.gr

 

 

 

 

No comments:

Post a Comment


Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 6ΟΟ:
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΗΣ;


Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ:



ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ⬇️


Pinterest

follow ΑΙΟΛΙΔΑ on Pinterest



Ακολουθήστε μας στο TikTok

@Ai0lida TikTok @Ai0lida

Post Top Ad

ΣΕΛΙΔΕΣ